10 anime Halloween estéjére

Annyi anime létezik már, hogy elég egyszerű az adott évszaknak vagy lelkiállapotnak megfelelőt találni. Mi a helyzet azonban az ünnepekkel? Karácsonyra ott a Tokyo Godfather, de vajon van anime Halloween estéjére is?

Olyan sorozatokat vagy anime moviekat szedtünk össze, melyek visszaadják a halloween hangulatát, vagy amiktől feláll a szőr a hátadon. Lépj be velünk a félelem és rettegés kísértet kastélyába, és nézd meg ezeket halloweeni animéket!

Soul Eater: könnyed anime Halloween elemekkel

Egy direkt hallowenre kitenyésztett anime, melyben az ünnep szinte minden eleme megtalálható. Halál istenek, boszorkányok, dühös ördögi teremtmények, még a nap és a hold is “félelmetesen” néznek ki. Azért a Soul Eater nyitja a listát, mivel a sok boszorkány és gonosz lény ellenére nem olyan félelmetes, így kortól függetlenül meg lehet nézni, és garantáltan megadja a halloweeni alaphangulatot.

Ha esetleg még nem találkoztál vele, fegyver mesterekről és emberi fegyvereikről szól, akik megpróbálják elkészíteni a legjobb fegyvert, a halálkaszát, amihez 99 gonosz lelket és egy boszorkány lelkét kell elfogyasztaniuk.

Highschool of the Dead

Mi lenne, ha egy nap az iskolában az várna, hogy a diákok 99%-a zombivá vagy más élőhalott lénnyé változott? Nem tudom te hogy vagy vele, de én összefosnám magam. Ebben a szerencsétlen helyzetben találta magát néhány diák és egy iskolai nővér. Nincs más lehetőségük, végig kell verekedniük magukat a zombik hadán, akiknek jórészét ismerték. Az iskolából kijutva sem változik a helyzet, így elkeseredetten keresik megoldást a túlélésért.

Mivel legalább egy zombis animének szerepelnie kell a halloweeni listádon, így ezt abban az esetben válaszd, amennyiben szereted az ecchi-t. Mert ha valami, akkor ez bizony duzzadásig tele van tömve ecchi jelenetekkel.

Paranoia Agent

A Paranoia Agent nem olyan véres vagy akciódús mint az előző kettő, sokkal inkább egy pszichológiai thriller. Ez az anime attól lesz durva, ahogy a könnyű világos jelenetek egyik pillanatról a másikra átváltanak sötét drámai képekbe, így folyamatosan megkövetelik az élénk figyelmet. Ez a sorozat nem visel meg annyire, mint mondjuk a következő zombi halas a listában, viszont ha sötétben nézed, garantáltan megjön a halloweeni hangulatod.

A Paranoia Agent egy rejtélyes srácról szól, aki arany korin járja a várost és egy hajlított arany ütővel terrorizálja az embereket. Mivel egyre több és több ember esik áldozatául, két detektívet állítanak rá az ügyre, mielőtt újabb áldozatot szedne a tettes vagy valaki beleőrülne a támadásokba.

Gyo Ugomeku Bukimi (Tokyo fish attack!)

Ha halloweeni anime horrort keresel, akkor megtaláltad. Szeretném azt mondani, hogy olyan mint az Akira, de abban érezni lehetett valami nemességet, valami jót. Ebben nem.

Itt ellepik a várost a gép póklábakon járó zombihalak, melyek a hal elrohadása után embereket tesznek gazdatestté. Eszméletlen undorító, a hideg futkos a hátamon még most is ha visszagondolok rá. Csak azoknak ajánlom, akik erős idegzettel és gyomorral rendelkeznek.

Kakurenbo

Hozzád eljutott már a híre ennek a különleges játéknak? Azt mondják olyan mint a bújócska és a capture the flag keveréke… egy kis csavarral. Minél tovább tart a játék, annál különösebb dolgok történnek a városban. Mintha a város küzdene a játékosok ellen…

Idézném az AnimeAddicst összegzését ennek a rövid anime filmnek: A grafika szép, a hangulat félelmetes, a zene monumentális, megborzongató. Ez minden, amiről a halloween szól.

Higurashi no Naku koro ni

Megmondom őszintén első alkalommal amikor néztem az animét, félbehagytam. Értelmetlennek tűnt a történet, és teljesen elment tőle a kedvem. Egy jótanács: ha elkezded, nézd végig! Meg van az oka annak, hogy miért zakkannak meg az emberek, és nagyon jó csavar áll az egész mögött, csak legyen türelmed összerakni a puzzlet. Ha a Paranoia Agent-nél a kisujjadat dugtad bele a borzongás jéghideg medencéjábe, akkor a Higurashi ehhez képest egy fejes az északi Jeges tengerbe!

Kis ízelítő: Keiichi Maebara most költözött Hinamizawa városába, ahol látszólag elég jól sikerült beilleszkednie az új osztályába, még egy külön játszós klubbot is alapítanak barátaival. Aztán egy nap már nem lesznek olyan viccesek a játékok. Az emberek megsérülnek, valaki pedig le akarja vadászni Keiichit. Aztán amikor úgy tűnik, hogy neki reszeltek, az évad hirtelen újraindul, csak most valaki más szemszögéből látjuk az eseményeket. Viszont nem ugyan az hal meg… MIVAAAN? Na itt hagytam abba, de óriási hiba volt!

Vampire Hunter D

Hol lenne most a Halloween vámpírok nélkül? És most nem a Twilight csilli-villi vérszívóira gondolok akiknek a bőrén nem fog a nap a 20 réteg smink miatt, hanem az igazi BADASS vámpírokról! Egy posztapokaliptikus világról, amiben hatalmas a felfordulás. Hiába több mint 30 éves már ez az anime, simán felveszi a versenyt bármelyik mai társával.

Mához 10.000 évre a társadalom összeomlik, köszönhetően az elszabadult gonosznak. Mindenféle rémségek közül kiemelkednek a vámpírok, akik kastélyuk mélyéről irányítják a világot, melyért cserébe (szerintük jogosan) emberek életét ontják. Egy ilyen “jogos” táplálkozás során változik vámpírrá az a fiatal lány is, akit a nagy Magnus Lee gróf szemelt ki magának, és aki később segítségül híhvja a rejtélyes D. nevű vámpír vadászt. Nos, mint kiderül D. a világ egyik legjobb vámpír vadásza (a másik Alucard ^^), aki mindent megtesz, hogy tökéletesHhalloween estéd legyen.

Boogiepop wa Warawanai

Vér, halál, cselszövés, emberek különleges képességekkel… mi ez, ha nem halloween téma? A maga 12 részével elég tömör, akár egy éjszaka alatt is megnézhető, bár a van akinek csak másodjára válik világossá minden.

A Bogiepop Phantom olyan mint egy mumus, akit a napokban eltünedező emberek köddéválásával gyanusíanak. 5 éve volt utoljára gyilkosság sorozat, és a mai fénycsóva a város felett, valamint az eltűnések pont elég okot adnak a szóbeszédnek. Állítólag Boogiepop maga a testet öltött halál…

Jigoku Shoujo (Hell Girl)

Nem, nem csak azért válogattuk be a Halloween listába mert a nevében benne van a Hell, ennyire azért nem vagyunk egyszerűek! Van még benne egy rakás gyilkosság, árulás, voodoo, átkok és mentálisan megroggyan emberek.

Volt már olyan, hogy annyira utált valakit, hogy legszívesebben a pokol mélyére kívántad? Létezik egy weboldal, aminek segítségével kívánságod valósággá válik, ám mindennek megvan az ára…

A sorozat eleinte egy sima részt majd egy bosszút mutat be, idővel azonban egyre szövevényesebb és izgalmasabb lesz, ahogy egy újságíró elkezdi felderíteni a történet mögött rejlő titkokat.

Hellsing Ultimate

Lássuk csak miért került fel a listára a Hellsing Ultimate… ja mert KIRÁLY??? Vámprítok, zombik, nácik, ghoulok, harc, horror, őrült pap, vér és Alucard!

Hellsing a neve annak a titkos britt szervezetnek, mely megvédi az embereket az őket körülvevő vámpíroktól és más sötét lényekről, melyekről mit sem sejtenek. A szervezet feje egy nő, aki semmiféle speciális képességgel nem rendelkezik azon kívül, hogy igen kemény. Akkor mégis hogyan véd meg mindenkit? Van neki egy sötét titka: a kezében van a tökéletes ütőkártya Alucard, a vámpír terminátor.

Összegzés

Ahány ember, annyi lista. Szerinted melyik a legjobb Halloween anime? Van esetleg olyan amelyik rendelkezik halloween special epizóddal?

Írd meg nekünk hozzászólásban, hogy még jobban rá tudjunk hangolódni az ünnepre!

Ha pedig halloweeni party rendezésére vetemednél, olvasd el halloweeni útmutatónkat hozzá.

Cimkék: