Anime játék: Lynn and the Spirits of Inao

Lynn and the Spirits of Inao (Lynn és Inao szellemei) egy 2 dimenziós anime játék, ami Miyazaki filmjeinek hangulatát adja vissza (Chihiro szellemországban, A vadon hercegnője), feljavított Super Nintendo stílusban. Felfedezheted a rejtélyes Inao sziget titkait, miközben változatos küldetéseket teljesíthetsz.

Anime játék: Lynn and the Spirits on Inao

A játék jelenleg a Kickstarter pénzgyűjtő fázisában van, ahol különböző összegű támogatásokért jobbnál jobb dolgokat biztosítanak neked a fejlesztők.

  • 13$ körül már megkapod a játékot, plusz nagy felbontású háttérképeket
  • 27$ béta teszt, neved a közreműködők közt, minden előző
  • 44$ digitális művészkönyv, Inao térképe minden előző
  • 88$ Póló, OST, nyomtatott puha borítós színes művészkönyv, minden előző
  • és még van drágább is, jobb cuccokért

 

Inao szigetén mindig is harmóniában éltek istenek, szellemek és emberek, ám egy napon ismeretlen okokból, a szellemek elkezdték megtámadni a sziget lakóit. A falu főpapja, tanítványa Lynn segítségével egy rejtélyes rituálét tartottak, hogy visszaküldjék a meggyötört lelkeket a másvilágra. Sajnos valami balul sült el, és a főpap súlyosan megsérült, a másvilág kapuján pedig hatalmas lyuk tátongott…

Miközben a falu védelmével megbízott fiatal és ügyetlen Lynn nekiállt, hogy megkeresse a gonoszságok eredetét, találkozott Akuval, a démon lélekkel. A sors fintora, hogy ellenségekként, mégis együttműködve kellett folytatniuk útjukat, hogy megvédjék a sziget lakóit.

Ebben a Japán mítoszokkal tarkított humoros, mégis gyönyörű környezetben kell felderítened, hogy mi borítja fel az emberek és szellemek világa közti egyensúlyt, hogy az anime játék végére helyreállíthasd azt.

 

Mit is tud az anime játék: Lynn and the Spirits of Inao?

Egy varázslatos és vidám világban kell Lynn bőrébe bújnod, aki egy falu főpapjának tanoncaként tengeti napjait. A kalandokban Aku, egy démon lélek lesz a társad, akinek segítségével felfeditek Inao szigetének rejtéjeit és lecsillapítjátok meggyötört lelkeket.

Éjszaka és nappal váltakozása

Inao szigetén, csak úgy mint a való életben, rendszeresen váltja egymást éjszaka és nappal, felfedve a táj saját egyedi arcát az adott napszakban. A játék automatikusan váltogatja ezeket, így ugyanannak a területnek a meglátogatása kétszer is ajánlott, hátha a sötétben olyan kincsekre lelsz, ami felett a szikrázó napsütésben átsiklott a tekinteted.

A későbbiekben viszont kedvedre irányíthatod a nappalok és éjszakák váltakozását egy szempillantás alatt, hála egy speciális tárgynak. Erre a képességre rendszeresen szükséged is lesz, mert bőven lesznek olyan lények és akadályok útközben, amik különbözőképpen reagálnak a fényre. Például van egy lebegő “szem lény”, ami a sötétben minden pillantásával téged figyel, azonban nappal becsukja szemét, és kidugja nyelvét, amin fel tudsz mászni.Lynn and the Spirits of Inao: day and night control

Mozgás a játékban

Lynn and the Spirits of Inao: movement

Lynn egy energikus fiatal csaj! A szokásos futáson és ugráson kívül lehetőséged van dupla ugrásra a magasabb helyek eléréséhez, felpattanhatsz bizonyos ellenfelek fejéről (mint marioban), kúszhatsz, csúszhatsz meredek falakon, vagy siklórepülést hajthatsz végre esernyőddel.

A harc

Fontos, hogy mivel sok fiatal játszik vele, egy ilyen anime játék ne az ölésről szóljon, ezért külön kiemelik a fejlesztők, hogy a feladatod a feldühödött, csapdába esett lelkek lecsillapítsd, hogy végre békében folytathassák útjukat a másvilágra.

Kalandjaid során különféle ellenfelek kereszezik majd utad. Néhányat úgy tudsz lecsillapítani, hogy a fejére ugrasz, másokat speciális lélek kardoddal vagy szellem bombáddal tudod megmenteni. Vannak azonban olyanok is, melyeken egyik sem segít, itt saját felelősségedre neked kell kikísérletezned a megfelelő módszert. Lesz majd olyan is, amit egyszerűen ott fogsz hagyni, mert túljár az eszeden

Aki ismeri a platform játékokat tudja, hogy időnként nagyobb szörnyek és főellenségek is megakadályoznak a tovább jutásban. Hatalmas csatákban kell majd megküzdened velük, amihez a kitartás és ügyesség elengedhetetlen, ugyanis mindenek más és más a gyengéje!

Lynn and the Spirits of Inao: boss fight

A titokzatos sziget

Inou, az anime játék helyszíne

Inao szigetének felfedezése rendkívül szórakoztató, hála a mérhetetlenül szép, kézzel rajzolt változatos helyszíneknek, és bőségesen részletgazdag ábrázolásnak. Csodálatos, hogy ilyen mélyremenően aprólékos kidolgozottság mellett is képesek voltak sok egyedi helyszínt és hozzájuk tartozó szellemet létrehozni.

Minden háttér olyan, mint egy élő kép: egyes elemei folyamatos mozgásban vannak úgy éjjel, mint nappal. Lehetőséged lesz csillapítani felfedezés szomjad, ebben az Ázsiai helyszínek által inspirált világban. Néha vissza kell térned korábbi helyekre, hogy újonnan megszerzett relikviák segítségével kutass fel kincsekkel tömött titkos járatokat, barlangokat és kriptákat.

Inao szigetének időjárása

Lynn and the Spirits of Inao: weather

Mint minden szigetnek, Inaonak is megvan a saját időjárása. Egy automatikus és véletlenszerű időjárásrendszer is van a játékban, ami a játékélményt és újrajátszhatóságot még felemelőbbé teszi!

Az időjárás közvetlenül nincs hatással a játék lefolyására és történetére, azonban csökkenti a látótávolságot, és olyan dolgokat is figyelembe kell venned, mint a köd, villámlás stb. Meg tudod állítani a felbőszült lelkeket, miközben az elemek is ellened vannak?

Részletes leírást a játékról a kickstarter oldalukon találsz.

Mi alig várjuk, hogy egy ilyen anime játék kerüljön a kezünk közé, nektek mi a véleményetek?