Cacao, Patch Work társasjáték és Next kockajáték

Ha kakaót termesztenél a dzsungel közepén, vagy szívesen gyűjtenél gombokat és foltoznál takarót, esetleg nagy kockajátékos vagy és úgy érzed ki tudnál dobni 6 azonos formát egyszerre, akkor az új társasjáték kupacunk neked való!

Legújabb három társasjátékunk a pörgősebb fajtából való 15-45 perces játékidővel, 2-6 játékos számára.

Cacao társasjáték

Ebben a 2-4 játékos számára játszható max 45 perces játékban arany gyűjtés a cél, melyet

  • kakaó természtéssel és eladással,
  • ősi templomok felkutatásáva
  • napistenhez való imával
  • termőföldekre való vízhordással

tudunk elérni.

Cacao társasjáték

A térképen picaok, templomok, kakaó ültetvények, tavak jelennek meg. melyek mellé letehetjük saját munkás táborainkat. A táborok négy oldalán különböző elrendezésben állnak munkásaink, ennek megfelelően tudunk cselekedni az adott területen.

Cacao board game

Ha például egy kakaó ültetvénnyel három munkásunk szomszédos, már fel is vehetjük a 3 kakaóbabunkat, amit később a piacon el tudunk adni.

Cacao társasjáték piros játékosa

A játéktér folyamatosan bővül, szinte minden körben kerülnek le új dzsungel lapok, melyekhez valamelyik munkás táborunkat tudjuk párosítani.

Patch work társasjáték

Ez a társasjáték egy foltvarrásba burkolt, gomb gyűjtögetéssel fűszerezett tetris, ahol a cél minél több gombot összegyűjteni, és ezzel egyidejűleg a takarónkat minél jobban befedni foltokkal.

Patchwork társasjáték

Mindkét játékos kap 1-1 takarót, melyre az időmérő pálya köré lehelyezett foltokból tud vásárolni, megfelelő gomb összeget befizetve. A megvásárolt folt felvarrása időbe kerül, amit az időmérő pályán le is kell lépnünk.

Érdemes olyan foltokat választani, amiken gombok vannak, mivel az időmérő pályán ha átlépünk egy gombot, akkor a takarónkon lévő gombok után plusz gombokat vehetünk fel.

Patchwork

A játék akkor ér véget, mikor valamelyik játékos végig ér a pályán. Ekkor a megszerzett gombok összegéből le kell vonni a befedetlen takarórészek kétszeresét, és az eredményeket összehasonlítani.

Next kockajáték

Pörgős kockajáték, 2-6 fő részére, ahol kártyákon szereplő kombinációkat kell kidobni kockákkal.

Next kockajáték

Egy játékos háromszor dobhat egymás után, a dobások közt pedig eldöntheti, hogy megtartja -e valamelyik kockát, vagy az összessel újra dob. Ha a három dobás alatt egyik kártya feltételeit sem tudja kielégíteni, akkor a következő játékos eldöntheti, hogy az utolsó dobásból megtart -e kockát, vagy újradobja mindet.

Egyszerre 3 kártya van felfordítva, mindegyik 1-5 pontot ér, ha egy játékos megszerzi valamelyiket, akkor a helyére új kártya kerül.

A játék célja 8-10 kártya megszerzése, majd a pontok összehasonlítása. Azért 8-10 kártya, mert ha egy játékos eléri a 8 kártyát, de úgy érzi, hogy ellenfelének kevesebb kártyával is több pontja van, akkor folytathatja a játékot, javítva esélyein.

Társasjáték nap Veszprém Pannon Egyetemén

Nem véletlenül bővítjük társasjáték készletünket, ugyanis PandAnime napjainkon, illetve a szervezés alatt álló Pannon Egyetemes társasjáték napon is lehetőséget szeretnénk adni a játékkedvelőknek, hogy belekóstoljanak egy-egy ilyen gyöngyszembe 🙂

Természetesen ez a bővítés csak úgy jöhetett létre, hogy év közben a veszprémi Pandák pizzáját fogyasztottátok, ezért nagyon hálásak vagyunk nektek. Gyertek és élvezzétek ki ennek gyümölcsét 🙂

Cimkék: