Lépj be a Studio Ghibli világába: Totoro testközelből

Az angliai Fire Panda nevű, virtuális valósággal foglalkozó cég három darab demo helyszínt készített a Studio Ghibli műveiből, hogy a felhasználók felfedezhessék azokat az Oculus Rift segítségével.

Nemrég a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatika karának I épületében nyílt napot tartott az IBM, ahol ki lehetett próbálni egy ilyen készüléket. Természetesen mi is ott voltunk, messze jobb élményt nyújtott, mintha beültünk volna egy 3D vetítésre a plázába!

Totoro testközelből

Ilyen eszközön tudod most megnézni, milyen Totoro testközelből az erdei buszmegállóban, elsétálhatsz a Vándorló palota mellett (vagy hagyhatod, hogy az sétáljon el melletted), és körbenézhetsz Chihiro szellemországban című anime kazánházában.

Studio Ghibli vidámpark

Egyébként ha kreativitásról van szó, nagyon sokan merítenek ötleteket a Studio Ghibli munkáiból. Rajongók hoztak össze például egy igazi Studio Ghibli élmény parkot (persze csak elméletben), amihez készítettek egy nagyon jó térképet. Biztosak vagyunk benne, hogy sikeres lenne, ha megépülne. Mi legalábbis ott lennénk évente legalább egyszer!

Studio Ghibli vidámpark

Hány Studio Ghibli anime ismerős a képről?

Ház a To(toro)nál

Modellezni nem csak szerepjátékosok szoktak, hanem bizony anime rajongók is! Talán a világ egyik legnagyobb Miyazaki fanja szabadidejében elkészítette a Totoroban szereplő Kusakage család házát. Egyenként felhelyezett cserepek, kötélen száradó ruhák, bejárat felett pislákoló lámpa, nagyon hangulatos!

Totoro ház Totoro ház

Ott a Cica-busz!

Ott a Cica-busz!

Kötélen száradó ruhák

Kötélen száradó ruhák

Pislákoló lámpa

Pislákoló lámpa

Totoro ház

Cimkék:  ,