Studio Ghibli: A vörös teknős (Red Turtle – Aru Shima no Monogatari)

Miyazaki mester visszavonulása nem jelenti azt, hogy a Ghibli stúdió már nem foglalkozik anime készítéssel, és erre jó példa A vörös teknős, azaz a Red Turtle – Aru Shima no Monogatari.

Ugyan az animációs stúdió csak az előkészítés és sztoribordozás fázisából vették ki részüket, az előzetesalapján már most biztosak vagyunk a sikerében. A rajzolás elsőre furcsa egy  Totorohoz képest, de mindenképpen gyönyörű, és élettel teli a maga módján.

A vörös teknős készítője

Lássuk kinek a munkáját dícsérhetjük szeptember 17-től, ha nagyot szól az anime.

Michael Dudok de Wit, holland rendező fejéből pattant ki a történet, aki ideiglenesen kiutazott Tokióba a Ghibli stúdió főhadiszállására, hogy Isao Takahata igazgató felügyelete alatt és segítségével kezdjen bele a munkába.

A rendező 2001-ben megnyerte a legjobb animációs rövidfilm díjat az “Apa és lánya” művével. A vörös teknős lesz az első egész estés animéje.

Red Turtle – Aru Shima no Monogatari

Ebből a trailerből derül ki az eredeti cím melynek jelentése: A vörös teknős – Egy bizonyos sziget története.

Ha hinni lehet az információ morzsáknak, a film híján lesz a párbeszédeknek, helyette viszont bővelkedni fog szemet gyönyörködtető jelenetekben.

A vörös teknős - Aru Shima no Monogatari

A történet szerint partra vetődik egy férfi egy bizonyos  szigeten, és mindent megpróbál elkövetni, hogy elmeneküljön onnan. A próbálkozásai azonban kudarcba fulladnak, ugyanis egy vörös teknős minden próbálkozását megakadályozza. Lesz benne még szerelmi szál is, így remélhetőleg nem egy animált számkivetettet kapunk vissza.

Cimkék: